självkännedom?

Jag är förkyld. Det ska man inte vara nu........för då tror alla att man är allergisk. Det tror inte jag. Jag tror absolut att jag är förkyld,, för då kommer det gå över. Jag har varken tid eller lust att vara allergisk, så det är jag inte. Jag tror på, att så länge man inte fått saker och ting bekräftade så är det inte så. Alltså går jag inte och kollar om jag är allergisk. Det är väldigt praktiskt. Och förresten tror jag ändå inte att jag är allergisk. Faktiskt tror jag inte det.

optimism eller nåt

Just nu ser det mesta bra ut i livet. Jag har skrivit på papper för fast anställning (tills vidare) i kommunen, sonen blev klar med sitt körkort idag (vi firade med varsin cigarr) och dottern har fått jobb, åtminstone över sommaren. Sonen ska förresten med sin pappa och titta på en bil i helgen. Jag ställer mej lite tveksam till det eftersom jag undrar lite vem som ska stå för kostnaderna det medför. Visst förstår jag om han vill ha en bil men kanske man borde ha en regelbunden inkomst först.
Fast lite kul kunde det vara med bil iofs. Jag kunde ju låna den ibland tex  :=)
Och med hunden går det också bra. Hon löper för tillfället så vi lägger inte så mycket energi på att lära henne en massa nya saker utan försöker se till att hon inte helt glömmer det hon redan kan. En massa hormoner rusar runt i henne och gör henne alldeles förvirrad. Jag har en viss förståelse för det, hon är ung och optimistisk . ( nej då,jag är inte bitter)  hehe

Lite semester bara sådär

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet. 10 dagar semester hägrar och det ska bli så skönt.
Blir nog mest att vara ute i skog och mark skulle jag tro. Jo det är klart,att fönstren behöver putsas. Men det gör jag bara om jag vill och har lust. Har man semester så har man ;=)
I övrigt så kan jag ju säga att det är vår här i södra sverige. vet inte hur det är i övriga landet men tussilagon blommade och dottern badade ute med hunden i lördags. Jo då,hon brukar bada tidigt på säsongen. Dottern då alltså.
Jag har lite lust att skriva poesi. Kanske hinner med det också under ledigheten.
Fast det kanske hinner gå över med iofs. Det är liksom lättare att skriva när man har krossat hjärta. Nu är hjärtat i viloläge och jag försöker väcka det. Fast det kan vänta tills imorgon för nu ska resten av mej också sova.
Måste tillägga att jag bli så trött på hur folk driver igenom sina egna sätt att tänka. Glasbitar i maten tex. Har dom ens tänkt tanken att det finns folk som inte väljer själva vad dom stoppar i munnen?

Please,think about it!!

Sol och vår

Gick iväg hemifrån med Freja vid tiotiden. Precis när vi kommer ut så bryter solen igenom diset och man känner direkt att nu är det allvar. Nu är det verkligen vår. Våren kom på farmors 89 års-dag. Vi tog den långa rundan och när vi kommit in i inhägnaden så tog jag av mej vinterjackan och la den i gräset,sträckte sedan ut mej på den med ansiktet vänt mot solen. Freja stod och glodde på mej och tyckte att jag var allmänt tråkig. Efter en stund hade hon släpat fram en stor hög med pinnar och jag blev tvungen att kasta iväg några stycken. Sen fortsatte vi hela vägen runt och medans vi gick såg jag två citronfjärilar, en brun fjäril (vet inte vad den heter), två grodor, ett rådjur och en massa små spindlar som kilade över vägen.


Freja tyckte det var läge för ett dopp på vägen hem. Riktigt så långt ville inte jag sträcka mej förstås. Men där emot knöt jag jackan över höfterna. Dags för vårkläder nu då.

RSS 2.0