bidde inte så

Min vandrarkompis fick inte ledigt så vandringen fick skjutas på framtiden.  Den som väntar på nåt gott osv..
Någon annan som vill hänga med ut och sträcka på benen kanske?

Jag bara undrar

Finns det egentligen några bra skäl till att inte vara ensam?

skrämsel-hicka

I förrgår var jag ute en kvällsrunda med Freja. Vi gick på gräsmattan bakom studentlägenheterna på vägen hem. Klockan var runt 21.30 och det var lugnt och stilla.
Vi har diskussioner,Freja och jag om det där med att bita i kopplet. Jag tror valpen påverkar henne så hon går neråt i åldrandet istället för tvärtom.
Bäst som vi går där och diskuterar detta, hon morrar och jag fyar(typ) så flyger en altandörr upp och ut rusar en dovt morrande pitbull.
Jag hinner bara uppfatta ljudet och ansiktet på hunden innan jag kastar mej över Freja och lyfter upp henne så högt jag kan för att han inte ska sätta sej i strupen på henne. Jag snurrar frenetiskt runt med henne vilt skrikande i famnen, men han lyckas ändå få tag i skinnet på hennes rygg så jag blir tvungen att sätta ner henne och försöka få bort honom.
 Vet ni hur hårda såna hundar är i kroppen? Det finns ABSOLUT INGENTING att ta tag i.
 Det gjorde ju inte saken bättre att jag själv fick panik.
Jag fick honom på något sätt att släppa taget om hennes rygg men då satte han tänderna i hennes ben istället och drog och skakade så mycket han kunde. Freja fullkomligt skrek av skräck och jag slog efter honom lika frenetiskt.
Det här tog bara några sekunder men man hinner tänka mycket.
Ägaren kom medans hunden skakade Frejas ben och till slut lyckades vi få bort honom. När ägaren ledde bort honom så morrade han hela vägen in.
Jag måste till ägarens försvar säga att han såg ut som jag kände mej och han har lovat att gå till någon expert med hunden och få ett utlåtande och finns det ingen hjälp att få (vilket jag knappast tror) så ska den avlivas. 
Det här var absolut inget sunt beteende. När den ena hunden lägger sej så ska striden vara över. Punkt slut!! För hundar existerar ingen långsinthet eller gammalt groll. Det är instinkter som talar. Hundar har ingen möjlighet att tänka framåt eller bakåt. Däremot kan dom förknippa vissa situationer med obehag eller motsatsen.
Freja var ju ganska rädd för andra hundar när vi fick henne och nu hade vi tränat bort det så hon inte skällde så fort hon såg en annan hund. Jag hoppas nu att det inte kommer tillbaka.
Dagen igår tillbringade vi på Växjö djurklinik där hon fick såren rengjorda och omlagda. Som tur var hann det inte bli några djupa bitsår men han hade klämt hennes handled rejält så det blir medicin ett tag framöver.
Tänk om det hade varit ett barn som var ute och lekte med sin hund. Eller en gammal människa. Eller för den delen en liten hund. Det är många tankar som snurrar.
Skadorna är dokumenterade och håller inte ägaren till hunden vad han har lovat så kommer jag att anmäla. Inte som hämnd utan för att hindra fler händelser av den här sorten. Det låter på honom som om han menar vad han säger så jag hoppas det är så.

RSS 2.0