Coolaste killen i stan

Vårt senaste tillskott till familjen var hos veterinären igår och blev vet.bes.,chippad och vaccinerad.
u.a. hela vägen och omdömet: lugn och trevlig
Jag har nog aldrig träffat en valp som tar allting med så stort lugn som denna gör. När vet. skulle chippa honom så ville hon att jag skulle hålla i bakdelen och Jim i framdelen. Enda reaktionen hon fick av valpen var en sned blick som undrade vad som skulle hända härnäst *L*

Visst är han söt?

Karlshamn

Här är lite bilder från vackra Karlshamn



Vi fick sällskap vid frukosten varje morgon



Soliga och glada barn



Jag älskar dom släta klipporna. Kan ha med barndomsminnen att göra.



Själva staden är också väldigt fin. Många gamla vackra byggnader.



Det blir gärna lite glassigt på såna här ställen



Lite mer solnedgång över havet


När vi kom hem från Karlshamn så var det sommarmarknad här i stan så medans jag lägger in bilder här sitter jag och äter fudge i olika smaker. Mmm...vad gott det är *L*

camping

Idag bär det av till Karlshamn med den lilla och hennes kompis. Det blir avkopplande strandliv för hela slanten. Jim är hemma med hundarna så dom slipper sitta bundna och gnälla. Det är dags att packa in tältet i bilen igen  *L*

Vi gå över daggstänkta berg fallera...

Nu har vi fullföljt vandringen som var helt fantastisk på alla sätt. Alla var taggade och alla hjälptes åt med det som skulle göras. Det var till största delen perfekt väder för att vandra. inte för varmt och inte för kallt. Inte så väldigt blött heller faktiskt, med undantag av sista förmiddagen men då gjorde det ju inte så mycket. Det som blev tröttast var faktiskt Freja vilket gjorde att jag beslöt att befria henne från väskorna(som iofs inte var tunga) den tredje dagen. Hon lärde sej väldigt fort att om hon bara kom in i tältet så fick hon vila sen. Troligen sprang hon bort en massa energi i onödan på egna irrfärder runt omkring oss när vi gick. Tack och lov skötte sej båda hundarna exemplariskt och försökte inte ens jaga får vilket förvånar mej. Dotterns pojkvän Toma stannade vid ett fårhägn och frågade ett får där om han fick slakta det. Svaret kom genast från resten av flocken: Nääää!    Något vi skrattade åt i två dagar. Vi tog lite bilder också.


Den här bilden tog vi precis i början på vandringen. Det blev så att vi utgick från Otterbergets camping några km från Hova. Det hela började med en diger uppförsbacke som verkligen fick oss att tvivla på om vi skulle klara av det hela.


Efter ett par timmar kom vi fram till en strand där vi åt lite lunch och sedan fortsatte. Det var otroligt vackert !
En missräkning dock med det fina gasolköket. Det visade sej att när man skuvade på det så sprutade gasolen åt alla håll så vi fick lägga undan det och göra upp eld på stranden istället. Det var eld som gällde resten av vandringen men det gick bra det med när vi vant oss.

När vi gått en bit längs stranden så hittade vi en kräfta. Något som storligen intresserade Fille. Han var mycket nyfiken och samtidigt vettskrämd så vi fick oss några goda skratt. Hade det varit fler kräftor så kanske vi hade fått god kvällsmat istället. hehe

Efter en lång vandring och ganska mycket vind så slog vi upp tälten på en tomt nära sjön. Det såg inte ut att ha varit någon där på ett bra tag och vi var försiktiga för att inte störa någon. Det var enda stället vi hittade när tröttheten övermannade oss.

Det var så många vackra vyer men tyvärr krånglade kameran en hel del. Här är en av dom iaf.

Jim och Freja begrundar. Toma (dotterns pojkvän) påstod att under kriget stängde man in krigsfångar i såna där lådor. 25-30 stycken. Kineser tillade han efter att ha tänkt en stund   hahaha

Vilopaus efter att vi gått vilse några extra km. Ingen vilsegång vi ångrade eftersom vi fick många fina upplevelser på vägen. Det här var nog dock den tröttaste dagen och gossarna hade ont i fötterna.

Belöningen kom när vi hittade nästa lägerplats! På stranden i Gottbol. Det var en underbart vacker solnedgång och vi satt så länge vi orkade och njöt av den och grillad korv. Det är lite konstigt för jag kände inte en enda gång under hela vandringen att jag var riktigt hungrig. Jag trodde det skulle bli tvärt om. Det kan ju ha varit så att jag var för trött. Äta måste vi ju ändå och när maten väl var färdig så gick det ner lätt.

Förmiddagen den tredje dagen kom vi till den här platsen och hade jag inte vetat bättre så hade jag nog tittat efter krokodiler. Man blir så fylld av vackra upplevelser så man kan knappt ta in det man ser.

Som sagt var så fanns det mycket att se.


Mm  fint var det

Här stannade vi några minuter och vilade på Herberts ängar. Skrev några ord i gästboken gjorde vi också.
Hundarna lärde sej med tiden att stanna och vila när vi gjorde det.

Lite oväntade inslag i bilden. Två lamor som stod och undrade vilka vi var.

Man kan leva vidare även om man känner sej tom inuti ibland *L*

Helt ihåligt var det här.

 Det fanns många ställen jag skulle kunna tänka mej att stanna på i all evighet. Det här var ett sånt.

Törstiga hundar och ägare blev det. Då får man dela med sej av vattnet.


Sista kvällen innan vi kom fram till Otterberget igen fick vi hjälp av Doris att hitta denna underbara plats ( tack Doris). Vi fick hyra in oss hos Ninni och använda dusch ( jippi) och kök där. Det fanns också en brygga med inbyggd eldstad och där satt vi den här helt vindstilla kvällen tills ögonen nästan föll ihop av sej själva. Killarna metade lite utan att få nåt på kroken men man kunde se att det var aktivitet i vattnet.

Jag är nog lite fascinerad av vatten men visst är det rofyllt.

Tillbaka på campingen. Som sagt var så var det blött sista etappen ,men vi hade tur och fick hyra husvagn med förtält och här sitter vi nu och väntar på att bli torra och varma.

En trött hund i förtältet. Hon var hela tiden noga med att ligga så hon hade uppsikt över "flocken". En instinkt som verkligen kom till sin rätt när vi var ute på okänd mark.

Midsommar utanför vagnen och vi är lite mer utvilade.

Vad säger man? Det var underbart och vi hade allihop gärna fortsatt vandra ett tag till. Vi kommer snart att göra fler vandringar. Det är vi rörande överrens om  :=)

Snart,snart,snart

Nu har vi packat det mesta och på söndag morgon bär det iväg om vädret blir som utlovat. Förväntan är stor och vi springer om varann och kollar vad som packas ner. jag tänkte smuggla ner en vinare i varje ryggsäck men det blir nog inget med det  hehe  Det blir tungt nog ändå.
Vi funderar på att stanna kvar och fira midsommar vid sjön om inte regnet vräker ner. Det kunde vara en fin avslutning på rundan. Troligen startar vi från Skagerns camping och vi borde rimligen vara tillbaka där senast fredag om vi går i trivsam takt. Då kan vi ha lite gott liggande i bilen som vi kan njuta av när vi kommer fram.
Och våra midsommarkläder naturligtvis  :=) Tänk att få duscha och ta på sej finkläder efter några dagar på vandring. Bara det!! 
Kaninen har vi lyckats låna ut medans vi är bortresta så han får också lite semester. Fiskarna får ha långtidsfoder och så fyller vi skålarna till undulaten. Hunden Freja tittade stort när jag packade ner mat till henne nu ikväll. Jag undrar vad som rör sej innanför pannbenet på henne. Hon har säkert samma undran när det gäller oss människor  *L*
Om jag inte hinner in och skriva innan så önskar jag dom som läser en riktigt fin midsommar  :=)
(alla andra med för den delen)

Studentröra

Imorgon är det studenten för dom två äldsta och hela dagen har gått åt till förberedelser av maten vi ska glufsa i oss imorgon. Kylen är full av mat som ska ätas MEN inte förrän imorgon, och vi är hungriga. Det vardagliga får liksom inte plats när man bara har ett litet kylskåp. Får väl skaffa ett större själv. Hur tänker man när man hyr ut en fyrarums-lägenhet med bara delad kyl och frys? Ja ja,vi får väl äta desto mer imorgon då.
Barnens pappa ringde idag och sa att han är sjuk. Han skulle försöka komma en stund ändå och det hoppas vi att han gör. Det är ju en stor dag för ungarna, och jag tror inte han vill missa det heller för den delen. Det blir nog fullt hus och det är ju kul. En stund iaf.
Det ska bli regn har dom sagt. Förhoppningsvis blir det bara lättare regn så vi kan ta lite fina foton på dom duktiga barnen. Barn och barn förresten, dom är ju stora nu.
Den lilla har skolavslutning på torsdag och sen gör vi vad vi vill med tiden. Jag ska ju ut på vandring med dom stora barnen så jag har lovat henne att hon och jag ska ge oss iväg på nånting vi också. Det blir nog ett par dagar vid kusten om solen skiner. Det är skönt så länge dom nöjer sej med att tälta. det är ett billigt nöje iaf och man får se många vackra platser och träffa många roliga människor. Nästa år ska hon med ut och vandra säger hon. Vi får väl se vad hon säger när det är dags *L*

städning blää

Nu har jag kommit igång med städningen inför studenten. Skulle ha börjat för flera dar sen men bara skjutit upp det. Finns ju så mycket annat som är viktigare (läs roligare). Men nu så är det snart gjort iaf. Har lyckats inhandla en ny klänning med och gissa om jag blev lycklig när det första jag hittade satt perfekt (på min mindre perfekta lekamen) . Men med förvissningen om att skönheten sitter i betraktarens öga så blev det riktigt snyggt  hehe Har fått låna kamera av en kompis med så jag ska ta några riktigt fina studentbilder tänkte jag. Om jag kan. Nu ska jag snart återgå till städningen. har sista tvätten på tork med så nu börjar det arta sej. När det väl är färdigt så ska jag ta en lång avkopplande runda med vovven som belöning   ;=)

Planering

Igår satt jag och ungdomarna och åt lite gott,drack lite gott med och så planerade vi vad vi måste ha med oss på vandringen. Det är en del faktiskt. Dotterns kille började prata om konserverat kött i olika former. Jo det kan han ju ta med, om han vill bära tungt  hehe  Jag och sonen var i H-stad idag och handlade en ryggsäck,spritkök i miniformat och varsin praktisk jacka. Lite annat smått och gott blev det naturligtvis också. Jo just det, en ny klövjeväska till Freja med. hennes gamla har gått sönder så vi köpte en i lite högre kvalitet denna gången. Igår fick hon förresten en ny kompis. Det var en schäferkorsning på 3 år. Enda gången det skar sej lite var när han ville springa i förväg. Då vallade hon tillbaka honom och sa till med ganska hög röst, att han minsann skulle hålla sej till flocken  hehe  Så är det att vara kompis med en vallhund.
Igår och idag har vi friserat dotterns golvmopp ( en blandning av papillon och schitzu) så att han ska orka följa med och vandra han också. Nu längtar vi bara efter att studenten ska vara över och att det ska bli lagom väder så vi kan ge oss av. Alla är lika ivriga att komma iväg.

vänskap?

Ibland säger dom man kallar vänner, saker som får en att tappa målföret. Igår hände just det och jag tror inte ens vännen ifråga var riktigt medveten om det. Eller kanske? Jag hoppas inte det iaf.
Jag har inga plus-poäng att dela ut för tillfället   :=(

luffare

Nu är planeringen igång för fullt inför sommarens vandring. Vi ska efter "tips från coachen" troligen gå skagern runt. Det blir jag, sonen, äldsta dottern och hennes kille. Åsså hunden förstås. Det är i nuläget lite tveksamt om dottern ska ta med sin hund. Han har korta ben och ingen av oss vill bära runt honom hehe
Jag var så uppspelt igår att jag knappt kunde sova. Jakten på utrustning har också börjat och än så länge har jag lånat en ryggsäck och köpt en annan. Tält sovsäckar och liggunderlag har vi nästan täckt upp. Mitt största bekymmer just nu är hur vi ska orka bära med en massa hundmat. Får väl kolla om det finns att köpa längs vägen för annars får vi nästan ha en ryggsäck bara för det *L*
Nu har jag bara en kväll kvar att jobba och sen är jag ledig i tre och en halv vecka.
Studenter har jag med nästa vecka och det har slumpat sej så att det blir två på en gång. Både praktiskt och kostsamt på samma gång. Nu ska jag återgå till planeringen av studentkalas och vandring.

RSS 2.0